VIDRA JE NAZAJ!

Katarina Juvančič in Dejan Lapanja + Dora Tomori

KATARINA IN DEJAN
In če se kdo sprašuje kje so ljudje, na vprašanje KJE SI, ČLOVEK že nekaj časa iščeta odgovor tokratna gosta, par, ki ga krasi čudovita kombinacija srčnosti in virtuoznosti.KJE SI, ČLOVEK? PESMI PROTI VOJNI – glasbeno-poetski performans KATARINA JUVANČIČ in DEJAN LAPANJA
Leta 2009 sta se prijavila na natečaj za nove skladbe nacionalnega radia in s komadom Uej Uej (Magdalenca) začrtala vstop na glasbeno sceno. Njuna muzika, ki jo žanrsko lahko umestimo v alt-folk, črpa iz bogatega izpovednega sveta človeških usod in ženskih sentimentov ter gradi most med sodobnimi trendi in ljudskimi načini pesnjenja in senzibilnosti. Duo je ob številnih glasbenih gostih iz Slovenije in tujine posnel že tri odmevne albume – Selivke (2012), Hope’s Beautiful Daughters (2014) ter Vmesje (2017). Sta prejemnika dveh nagrad (bronaste in srebrne) mednarodnega kantavtorskega festivala Kantest. Koncertirala sta po celi Sloveniji, po sosednjih državah (Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Avstrija), pa tudi po Škotskem, Irskem, v Angliji, Nemčiji, Indiji in na Šri Lanki.“Nadvse dejavna ljubitelja in izvajalca napevov, zgodb, godb in spevov, glasbenih makadamov.” (Afterparty RŠ)
https://www.youtube.com/watch?v=YrdLg3St8UE

Katarina Juvančič – glas
Dejan Lapanja – ak. kitara, spremljevalni glas
http://katarina-dejan.com/sl_si

Foto Tone Štamcar

DORA TOMORI
Kot glas (naj)mlajše generacije Dora v svoji glasbi prevprašuje svoj notranji svet in družbeno realnost, v katerem obstaja. Osemnajstletnica se lahko pohvali z zrelim pristopom k tekstom, ki vključujejo teme izolacije, osamljenosti, osebne svobode in seveda tudi mladostniške srčne težave. Njen izčiščen indie folk izraz, ki veliko stavi na čustveno dimenzijo emo muzik zadnjih dveh desetletji, izhaja iz linije aktualnih kantavtoric, kot so Phoebe Bridgers, Clairo, Julien Baker in Jana Beltran. Ena bolj obetavnih kantavtoric generacije Z.
Dora Tomori – glas, kitara
Timotej Poznič – kitara
https://www.instagram.com/dora.tomori/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100076265330173

Vstopnine NI
PARKIRANJE: parkirišče pred bazenom ter ostala urejena parkirišča v okolici bazena (Mercator, Na Kresu, Podjetje Niko, OŠ Železniki)

Podobne objave