Koncert Same babe, Kulturni dom Železniki.

Foto Tadej Mohorič

Foto Martin Jelovšek

Članek Gorenjski glas.

Same babe bi lani praznovali že dvajseto obletnico svojega prvega javnega nastopa v sloviti gostilni Pri Pavli leta 2003. Odtlej so nastopili na več kot sto koncertih po Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Češki in Slovaški, sodelovali pa so tudi na vseh večjih domačih festivalih. Leta 2009 so osvojili prvo nagrado na Festivalu slovenskega šansona, izdali pa so štiri albume: prvenec je bila uglasbena poezija Janeza Menarta z naslovom Za ljubi kruhek in njene črne črne lase (2007), sledile so Terezijanske (2011), ki so že vključevale avtorske pesmi in nekaj prepesnitev, konceptualni avtorski album z naslovom Dobri možje (2014) in Vražji bend (2019).

Načrtov za prihodnost je bilo veliko, nove plošče, novi nastopi, nova sodelovanja, vse pa je vselej snoval in poganjal neustavljivi spiritus movens zasedbe Viktor Škedelj Renčelj – Viki Baba. A usoda je žal hotela drugače in Viki se je po večmesečnem boju s hudo boleznijo jeseni 2022 poslovil od nas.

Plakatiranje

V spomin nanj so se Same Babe lani spomladi v Kinu Šiška odločili izvesti svojevrsten koncert, kjer so na oder povabili svoje številne glasbene prijatelje, s katerimi so v dvajsetih letih sodelovali. Tako so jim pri izvedbi pomagali Jani Kovačič, Leon Matek, Katarina Juvančič, Dejan Lapanja, Maja Predatoria, Matjaž Ambrož, Tomo Rihar, Dejan Pevčevič, Branko Mrak in Matic Titovšek. Koncert pa je pospremila tudi izdaja novega albuma Same babe in samospevci – vse živo!, ki je izšel pri Založbi Pivec.

V Železnikih bodo s podobnim repertoarjem nastopili prvič, kot gosta pa se jim bosta tokrat pridružila vokalist Tomo Rihar in znanec domače publike, kitarist in avtor Dejan Lapanja ter pevka Maja Predatoria.
Same babe:
Miha Nemanič – glas, orglice, shakerji
Marko Voljč – trobenta, glas, shakerji
Marko Jelovšek – kontrabas, glas
Uroš Buh – bobni, tolkala, glas
Matjaž Ugovšek – kitare, glas

VSTOPNICE:
Predprodaja 15 EUR:
bazen Železniki
muzej Železniki
TIC Škofja loka
Entrio – https://www.entrio.si/event/koncert-same-babe-16698
Na dan koncerta 18 EUR
PARKIRANJE: parkirišče pred kulturnim domom in ostala urejena parkirišča v bližini.

Podobne objave