TORKA in 2DISKO

BODAI

SUFFOCATE

SKARP

MOSSURAYA

KOLAŽI by TARFFINELLI

SHORT DARK STRANGERS & LA FRACTION

Po uspesno izvedenem zavzetju Kopra se je odprava Francozov in Amerikancov prebila do Zeleznikov. Po zauzitju strupenih gob iz Stalcovga arzenala so ga najprej napicili SHORT DARK STRANGERS. Takoj je bilo jasno, da gre za cisto svojevrstno glasbeno zvrst, kakrsne se nismo gostili v nasih logih. Pecat skupine je 55 letni Bob – soul pevec in veteran vietnamske vojne. Nepozabni so bili njegovi gospel in akrobatski vlozki. LA FRACTION so po pricakovanjih zazibali publiko v poskok, nagrado ( nov LP od La Fraction ) za naj plesalca vecera dobi Pajk. Po koncertu je sledila se RAP terapija, paberkovanja in 1 poizkus spolnega nadlegovanja. Priznanje in zahvalo za naj turisticno prenocisce in gostoljubje tokrat prejme Pero. Jutro v Zeleznikih: jasno vreme, srne so se pasle na Skovinah, Amerikance je Boco odpeljal preko Baske grape proti Italiji, s Francozi iscemo v lokalni lekarni, ki se izkaze za vecjezicno, tablete za zlato zilo, se nekaj kofetov, koruznih zgancev zabeljenih z zaseko in …gotovo.
Se ena zanimiva jutranja ugotovitev:
Bolje se je zbuditi z mackom, ker v tem primeru ni treba zjutraj vprasati: Who the fuck are you?

lAFRACTION

SICK TERROR & BAKA JARO

Dr. Klop si je odtrgal svoj dragoceni (službeni!) čas, da bo samo za vas napisal neki kao koncert report. Ja, kva nej rečem, na svoji euro turneji so se brazilski fantki z brutalnim imenom ustavili tudi v naši zabiti, za predjed smo pa servirali specialitete iz domačih logov: ljubljanske BAKA JARO.
Moram reči, da so ljubljančani eni redkih bendov iz Slovenije, ki ne jebejo in špilajo d-beat crust tako kot je treba, tudi če je nekaj problemov z fršterkarijo in so zraven še toliko nezahtevni, da so vzeli CELIH 1000 TOLARJEV!!! za potne stroške, hvala puno fantje!! SICK TERROR so se prikazali enkrat zvečer, malo smo stali pred Lentijem in niso vedeli oni in ne jaz kako bi sploh začeli, dokler ni prišel Marko (ta z očali od Jerry Lewisa) in še preden sem sploh dojel, smo se spoznali, zmenili za ganjo, špil in vse ostalo, šli na pivo in blablabla kot da se poznamo sto let. Sam špil je bil odigran tako kot je treba, tistim par ljudem, ki so prišli, muzika niti ni bila preveč všeč, vsaj tak vtis sem dobil, mogoče se motim? – pač, če se špila fast violent raw core, potem se ne špila punk, jebiga. Z živo muziko smo nehali okrog pol dvanajstih, malo smo še popil`, pa počasi spat k meni.
Zjutraj sonce; z Markotom sva šla na sprehod do trgovine in sva tako vljudno pozdravljala vse, ki sva jih srečala, da jim po mojem še danes ni čisto jasno, kaj je bilo to, dva čudna dripca ob osmih zjutraj, pa vsa prijazna in nasmejana. Ja no,se zgodi, vprašanje, kdaj se bo spet, hehe….
Čeprav so fantje obredli skoraj celo evropo, pravijo da je najlepše na Češkem in v Sloveniji (Postojna jim ni šla iz glave!!) !! Mi pa rinemo v EU, eh ???!!! Kdaj drugič o tem….
Kot darilo iz Brazilije sem dobil 2 CDja, eno majco, pa ene ultrapičkohvatne zelene štumfe !!
Pa pa, vaš dr.Klop
Pohvalo in priznanje drustva Rov tokrat prejme Ata Metal Coc Vili,  za uspesno izvedeno after party veselico !

bAKAjARO

HESUS ATTOR & TRUE

Sirse porocilo se bo napisalo enkrat samo od sebe, na kratko pa: HESUS ATTOR so navdusili, presvetlega Pola niso pustili niti sekundo, da bi pocil v ekstazi svojega paritvenega plesa. Igrajo kratko in polno. Za njimi pa rusilci bobnjicev TRUE, ki so dodobra razrahljali novo postavljen ambient Lenti podna, opazili pa so tudi, kako je med koncertom presenetljivo malo alternativne publike, ker le ta sedi eno etazo visje. Visoko, visje, najvisje ?

GORAZD PINTAR JAZZ QUARTET
Po nekajletnem zatišju smo spet pod streho spravl en ta prav jazz vecer z GORAZD PINTAR JAZZ QUARTET -om . Obisk koncerta je bil nadpovprecen, sicer ne vemo, ali zaradi mocne zasedbe, ali zaradi mocnega navdusenja (vsega site publike) nad jazzom. Kakorkoli ze, drugacen vecer, z mizami in stoli, zaradi cesar so nekateri ostali zunaj na hodniku, mi v prvih bojnih vrstah pa smo bili prica odlicnemu jazziranju, ki ni prerastel v egocentricno mazohiranje posameznih solistov. Pohvala tudi publiki, ki je tocno ob 21h napolnila Lenti podn, hvala se enkrat bendu, … hvala tudi Polu, ker ni prevec moril !

jazz