Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije (Sv. Jurij ob Ščavnici). Zasedba deluje od leta 1996, v tem času so izdali 4 studijske plošče (Nikogaršnje mesto – daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007; Fakti, 2013) in ploščo Dežurni krivci – Izštekani, z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Plošče so bile podprte s večimi videospoti in predstavljene na okrog 200 živih nastopih izmed katerih je bendu dal v štartu največji zagon nastop na Novem rocku 2000. Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drivea, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu Dežurni krivci dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti pa vse do alternative, post grunge in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih pa so skladbe zelo raznoliko zastavljene. Skladbe Dežurnih krivcev imajo ravno pravo dozo bazične rock’n’roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni kivci ne odrekajo surovega, ostrega in brezkompromisnega rock zvoka.
(Foto: Vid Voršič)

LEON ŠTRAKL – vokal & kitara
MARKO ČUŠ – kitara
TOMAS TIBAUT – bas kitara