ČLANEK RATITOVŠKA OBZORJA

Ingver in Gverilke je performativni pevski trio z naborom avtorskih, po bakinih in po dedovanih pesmi. Bend po poteh Neferstva. Grupa se inspirira s šolskimi sistemi, vzgojnimi ter varnostnimi ukrepi, ljudskim izročilom in daje šanse skupnostnemu organiziranju. Premore več inštrumentov kot članic – harmoniko, pojočo žago, tamburin, sintisajzer in trostrunsko bas kitaro. Imajo tudi več sadik paradajza kokr je zemlje, nove grede so v nastajanju. Glas jim je prvi inštrument, od večglasja do improvizacije. Njihovi vplivi so Etno histeria orkester in zbor, bolgarske ljudske ter ostale ljudske pesmi iz Regije, Damir Avdić ter klubska scena od Sežane do Ljubljane. Grupa se je formirala s koncem poletja 2019, ma se poznajo že dolgo. Nastale so iz dalje, v komuni na luni in stale bodo če bo treba, obstale pa dokler ne bo prelita zadnja kaplja rakije. Otrok pravičnik sedi v vročem zraku in se gunca.
Gverilke so:
Enja Rojenica
Eva Boke Ziblje
Mojca Marija Frida
Hmm, kdo je pa potem Ingver?!?

3=PJANČKI, agro punk rock trio iz Železn’kov, Izvaja avtorsko glasbo, ki je že obelodanjena na 3 albumih:
– Kakšen cirkus za prazen nič, 2002
– Troedinost, 2005
– Prihaja trojka, 2014
Ena od njihovih mnogoterih posebnosti je ta, da od pobrenkov na kitarah, zbijanja po opnah, dretja, lovljenja zvoka v 0 in 1, izdelave CD-jev in nenazadnje tlačenja denarja v žepe, naredijo prav vse sami.3=PJANČKI so od leta 1996 dalje:
Anton Globočnik…ta, ki zbija in se dere
Uroš Koblar…ta, ki žaga in se dere
Vili Šmid…ta, ki samo žaga

Priporočen PROSTOVOLJNI PRISPEVEK za koncert je med 5 in 10 EUR, če res ne zmorete, prispevajte kolikor lahko. Vsak prispevani EUR gre za naslednje Vidre.PARKIRANJE: parkirišče pred bazenom ter ostala urejena parkirišča v okolici bazena (Mercator, Na Kresu, Podjetje Niko, OŠ Železniki)