31. KRAWAL za 30 let krawalov. 23.8 – 24.8.2024, TRAVNIK NA JESENOVCU PRI ŽELEZNIKIH

PETEK:

SOBOTA

PETEK

foto: Tadej Mohorič

foto: Mark Rakovec

SOBOTA TAMAL KRAWAL

foto: Tadej Mohorič

foto: Mark Rakovec

SOBOTA

foto: Tadej Mohorič

foto: Mark Rakovec

LOKACIJA:

BENDI:
KRIPLESS – SLO/Cerkno – HC-punk tempo w/stoner attitude
LENE KOSTI – SLO/LJ – boogie Rock/Metal
GAME OVER – SLO/Jesenice – crossover metal
HOBA – SLO/LJ – alternative ambiental progressive psychadelic space rock stoner
KONTRADIKSHN – SLO/Krško – electro rock atrekshn
PEÑA A HEÑA – SLO/Lucija – HC punk
CURBRIGEN – SLO/Lucija – punk rock
CARINA – SLO/LJ – pank
VIPERA – SLO/CRO-Zagreb/idrija – punk rock
BRITOF – SLO/Slovenj Gradec – heavy/stoner metal
BONEASH – HR/Zagreb – HC
PUTAN CLUB (Italy/France)

OBJAVE

GORENJSKI GLAS, 23. 8. 2024. V Železnikih bo spet Krawal

SIGIC

GAME OVER, FB napovednik


Loški glas št. 7-8, julij-avgust 2024

Pred nami je vroče glasbeno poletje, Delo 3. 7. 2024

TAMAL KRAWAL, SOBOTA 24.8. OD 9:30-18:00

Po 30 letih krawala 31. KRAWAL, festival težke in hrupne glasbe.
Ob lanski lepo obiskani razširjeni ediciji festivala KRAWAL ob njegovi 30. letnici je padla odločitev, da sobotni brezplačni dnevni družinski program obdržimo in ga poimenujemo TAMAL KRAWAL!
PROGRAM:
9.30 Strežemo FINO KAVO
MARTINA ČUK, strastna ustvarjalka fine kave, ki se bo čez Cerkno spustila tudi k nam, da nas zbudi z najboljšo kavo!
Fina kava je majhna pražarna sveže pražene kakovostne kave.
10.00 Divja hrana in DARJA VRANA- naravne coprnije za velike in male.
Darja Vrana Gruden je varuhinja Cortesejeve založbe Porezen, nekoč tudi kratkotrajna članica lokalne glasbene skupine. Živi in deluje z naravo. Spoznali bomo nekaj užitnih divjih zelišč, si naredili pravo divjo malico, scomprali hidrolat in mazilo za ustnice… Pa verjetno Darja povleče mimogrede še kakšno coprnijo iz rokava.
Število mest je omejeno!
Obvezne prijave in informacije na: ninamozina@yahoo.com
3.00- 16.00 Ustvarjalne delavnice
13.00- 16.00 Lokostrelstvo z Društvom lokostrelcev Eisnern, ki ima svoje vadišče nedaleč stran od prizorišča.
14.00 Sejem gramofonskih plošč
15.00 ČAS ZA KOSILO z VALHALLA FOOD
16.00 Gledališka predstava- ZMAJEVA REKA
Pripovedovalka Zgodbarka bo otroke popeljala v svet pravih čarovnic in resničnih zmajev. Ob Zmajevi reki bodo srečali čarovnice Vodenko, Vremenarico in Ukanarko ter se od vsake od njih naučili kaj čarobnega. Ko bodo opravili vse naloge, ki jih pred njih postavlja zgodba, bodo našli pravega zmaja. Otroci se med predstavo na igriv način učijo o pomenu varovanja okolja in pomembnosti tega, da poskrbimo drug za drugega.
17.00 ROCK KONCERT ZA OTROKE s skupino 3 GUNS in gostom Markom Soršakem- SOKIJEM!
3 guns so mladi rockerji, ki imajo v svoji osnovnošolski glasbeni karieri avtorskih komadov za cel špil na Krawalu.
Njihov bobnar se kali pri kar dveh odličnih bobnarjih. V Sokijevi bobnarski šoli in pri Ratitovške gore listu Klemenu Marklju v njegovi bobnarski šoli.
Družbo na odru mu delata še dva člana iz štajerske glasbene šole Muziklub.
V podporo mulčkom in na hiter bobnarski uvod nas bo popeljal Marko Soršak- SOKI. Bobnar pri ELVIS JACKSON, vodja projekta 20 za 20, ki osnovne šole in mulčke s svojim projektom zalaga s prepotrebno glasbeno opremo, vodi sokijevo bobnarsko šolo in verjame v to, da je boljše bit za bobni kot za ekranom!

VABLJENI VSI! Z MULCI da bo cel dan KRAWAL!

Po 30 letih krawala

31. KRAWAL, festival težke in hrupne glasbe!
Krawal festival težke in hrupne glasbe je eden najstarejših festivalov te vrste v Sloveniji. Od prve izvedbe leta 1994 v kinu Obzorje Železniki do zadnjih nekaj let na jasi na Jesenovcu festival vsakoletno brez prekinitve prirejajo prostovoljci Kulturnega društva ROV s prijatelji in podporniki. Tradicija ni bila prekinjena niti v času razglašene epidemije, festival leta 2021 je ob upoštevanju vseh protikoronskih ukrepov uspel nad vsemu pričakovanji. V lokalnem okolju Občine Železniki in tudi širše je to edini festival alternativne glasbe. Poudarek je na trših žanrih od vseh vrst metala preko hardrocka pa do punka in hardcora. Po drugi osi pa od etno preko rapa do drum’n’bass in elektronike. Gostil je skupine iz Slovenije, Evrope, Azije in nenazadnje tudi Avstralce. Vedno je prednostno uvrščal v program nove lokalne glasbene skupine, katerih zvrst glasbe se je vsaj približno skladala z rdečo nitjo festivala. Te so s tem dobile možnost prvega nastopa pred publiko ter promocije za svojo nadaljnjo pot.
Na sončni jasi na Jesenovcu v okolici temačnih Železnikov se nam že 31. obeta Krawal, festival težke in hrupne glasbe. Letošnji nastopajoči nam obljubljajo dva dneva raznovrstne glasbe. Prizorišče festivala bo pokrito s šotorom, torej nam morebitne vremenske neprilike hribovskega podnebja nikakor ne bodo prišle do živega. Šank bo dobro založen, kuhinja prav tako. V času trajanja Krawala bo na travniku v neposredni bližini urejen prostor za kampiranje.

🤘 KRAWAL NEEDS YOU, MAX SAYS! 🤘

Če si mlad_a po EMŠO ali po srcu in ne veš kaj bi delal_a v dneh med 23.8. in 25.8.2024, potem pridi vsaj kak dan delat to na sončno jaso na Jesenovcu v okolici temačnih Železnikov.
Pozdravljen_a prostovoljka_ec in dobrodošel_a pri Krawalu, festivalu težke in hrupne glasbe.
Veseli bomo, če se odločiš, da boš prispeval_a nekaj svojega časa in energije ter z nami soustvaril_a že 31. edicijo Krawala, enega najstarejših festivalov te vrste v Sloveniji.
V ZAMENO DOBIŠ:
Brezplačen vstop na festival, hrano in prenočišče/kamp.
Spoznal_a boš množico novih ljudi iz različnih držav, izpilil_a tuje jezike, pridobil_a izkušnjo dela na festivalu ter na polno užival_a v glasbi in dobri družbi.
KJE BI NAM PRIŠLI PROSTOVOLJCI PRAV:
⛺️ – Fizična in tehnična dela: postavljanje šotorov, odra, šanka
🚗 – Pomoč pri logistiki: usmerjanje avtov na parkirišču 🚙🛻🏍🏎
⛩ – Delo na vhodu: zavezovanje zapestnic
🎸 – Varovanje zaodrja: čuvanje, da v backstage ne zaide nihče drug kot nastopajoči, saj imajo tu shranjene svoje inštrumente in ostale rekvizite za nastop 🎸🎸🎸🪂
🍺 – Bar: prodaja pijače, majic, zaželene so izkušnje dela v baru, spretnost, hitrost, prijaznost in pripravljenost na izzive ter predvsem zanesljivost in poštenost 🍷🥃🍸🍹
🧹– Pospravljanje po festivalu: imamo samo en dan, da vse pospravimo, podremo šotore in odre, “posesamo” travnik, odpeljemo smeti, vrnemo izposojeno opremo in okolico spravimo v prvotno stanje 🌪🌪🌪🌿☘️🌱🍀🌲🌳🌲
PRIJAVE:
– Prijaviš se do 10.8.2024 po e-pošti na naslov kdrov.zelezniki@gmail.com. Navedeš ime, priimek, kontakt (mail, GSM,…) ter področje za katerega se javljaš
– Vsi izpolnjeni podatki bodo, v skladu z zakonom (na podlagi predpisov EU), uporabljeni in obdelani le za potrebe festivala Krawal
• DODATNA VPRAŠANJA?
V primeru dodatnih vprašanj piši na e-mail: kdrov.zelezniki@gmail.com ali, če ti je lažje, pokliči 041 434 664 (Robert).
Pred festivalom bomo organizirali tudi skupni sestanek organizatorjev in prostovoljcev.
🤘Ekipa KD ROV 🤘

FESTIVAL KRAWAL TUDI OMOGOČILI:
Ministrstvo za kulturo
Občina Železniki

Podobne objave