Arhiv

MI DELAMO DOGODKE.

KD ROV JE SODELOVALO Z PRIZORIŠČEM TERASE BAZENA ŽELEZNIKI.

V sredo, 30. 9. 2020 zvečer se je več kot 40 prizorišč širom Slovenije pridružilo mednarodni akciji Stojimo Skupaj (Stand as One), ki se je na pobudo združenja #WeMakeEvents s slovensko izpostavo #MiDelamoDogodke odvijala v kar 30 državah po svetu.
Rdeče luči so prižgala prizorišča v Ljubljani, Mariboru, Celju, Cerknem, Piranu, Kopru, Portorožu, Gornji Radgoni, Izoli, Kamniku, Murski Soboti, Železnikih, Škofji Loki, Velenju, Šentjerneju, Novem mestu, Ravnah na Koroškem in v Postojni.
Akcija je opozorila na industrijo, ki se je ustavila prva in se bo verjetno odprla med zadnjimi. 7. marca 2020 se je zaradi epidemije namreč ustavila celotna glasbena industrija. V zadnjih 7 mesecih je odpadlo nešteto festivalov, koncertov in turnej. Poleti so se najbolj predani preselili na odprto in z okrnjenimi dogodki pod taktirko vseh restrikcij, spomnili, kako je bilo včasih. A poletje je prineslo nove ukrepe – tudi 8 metrski prepad med izvajalci in posedenim občinstvom. V trenutni situaciji so mnogi izgubili delo, zmanjšali so se dohodki že tako prekarne industrije, umaknili so se oglaševalci, dogodki so postali finančno nevzdržni, na odrih dvoran pa se nabira prah.
Z akcijo #LightItInRed celotna koncertna industrija opozarja, da je tukaj in da #StojimoSkupaj z mednarodno kampanjo #WeMakeEvents (#MiDelamoDogodke), ki javnost ozavešča o nastali situaciji.
Prizorišča, ki so sodelovala pri akciji:

Pivnica Celjanka, Celje
Špital Za Prjatle, Celje
Pr’ Gabrijelu, Cerkno
Mladinski center Gornja Radgona, Gornja Radgona
Ambasada Gavioli, Izola
Hangar Bar, Izola
Dom kulture Kamnik, Kamnik
Center mladih Koper, Koper
Pub 33, Koper
SnackBar 1964, Koper
Basement – Mladi zmaji, Ljubljana
Big Nose Ent., Ljubljana
KUD Channel Zero, Ljubljana
Cirkus, Ljubljana
Cvetličarna, Ljubljana
ČINČIN, Ljubljana
Gala Hala, Ljubljana
Gledališče Glej, Ljubljana
Kino Šiška, Ljubljana
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana
Klub K4, Ljubljana
Kucha, Ljubljana
Ljubljanski grad / Ljubljana Castle, Ljubljana
Pritličje, Ljubljana
SiTi Teater BTC, Ljubljana
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Ljubljana
Španski borci – Center kulture v Mostah, Ljubljana
MC Pekarna, Maribor
Narodni dom, Maribor
Vetrinjski dvor, Maribor
Štuk, Maribor
MIKK klub, Murska Sobota
Enigma Creative Solutions, Novo mesto
Caffe Galeria Piran, Piran
Caffe Teater, Piran
Coco Cafe – Portorož, Portorož
Kulturni dom Postojna, Postojna
Kmkc Kompleks, Ravne na Koroškem
Kulturni center Primoža Trubarja, Šentjernej
Loški Pub, Škofja Loka
Sokolski Dom Škofja Loka, Škofja Loka
Trg pod gradom, Škofja Loka
Klub eMCe plac, Velenje
Društvo ROV Železniki, Železniki
______________________________________________________________________________

Video posnetek

Foto Miša Hafner

Foto Robi Prezelj

Foto Mark Rakovec:

P R I Z O R I Š Č E: trg pred plavžem v Železnikih, od 16:00-19:00.

Prisluhnili boste lahko lokalnim izvajalcem in skupinam različnih glasbenih žanrov od klasične glasbe in zborovstva, preko rocka, popa, kantavtorstva in jazza.
21. junija, na prvi poletni dan, praznuje glasba! Iniciativi Fête de la Musique se letos pridružujemo novi akterji. Igralo, pelo in plesalo se bo v kar devetih slovenskih mestih! Poleg Železnikov še v Kranju, Ljubljani, Mariboru, Celju, Novi Gorici, Ptuju, Murski Soboti, in Piranu z okolico.
Fête de la Musique je nastal leta 1982 v Franciji na pobudo takratnega ministra za kulturo Jacka Langa. Na podlagi spoznanja, da toliko francoske mladine obiskuje glasbene šole in muzicira, so 21. junij določili kot dan glasbe, ko se glasba predstavlja povsod in vsakomur. Vest je hitro zaobšla svet in danes se 21. junij kot svetovni dan glasbe praznuje v več kot 700 mestih iz več kot 120 držav celega sveta. Glasbeniki so dobrodošli na ulicah, trgih, parkih, balkonih in mostovih ter številnih drugih, za glasbo manj običajnih prizoriščih. Vse z namenom, da mimoidoče presenetijo, jim polepšajo dan ter opozorijo na bogato glasbeno življenje, ki ga mesto premore.
V Sloveniji Praznik glasbe poteka od leta 2011, ko je prvo edicijo organizirala Zadruga Celinka. Celinka je praznovanje organizirala tudi naslednje leto, sledili pa sta dve leti predaha. V letu 2015 je organizacijo Praznika glasbe prevzel SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center, od takrat pa dogodek poteka neprekinjeno vsako leto. Na Prazniku glasbe se predstavljajo glasbeniki in glasbenice ter pevci in pevke vseh glasbenih žanrov in vseh generacij. V ospredje je postavljeno izvajanje žive glasbe, pri čemer želi Praznik glasbe ozaveščati o pomenu zvočne ekologije, sožitju glasbenikov s prebivalci mesta ter pozitivnih učinkih, ki jih prinaša živa glasba v primerjavi z zvočniki trgovinskih in gostinskih obratov v javnem prostoru.
Program Praznika glasbe bo postopoma obelodanjen na spletni strani www.praznikglasbe.si, podrobnejše informacije o načrtovanem dogajanju v posameznih mestih pa boste lahko spremljali tudi preko socialnih omrežij Praznika glasbe.

https://www.facebook.com/events/3017144778334121/

KOZOVC NA JESENOVC PREJ/POTEM

Koncert Koffin Kats (ZDA) + predskupina Or Else, Ribiški dom Železniki, sobota 16.8.2014

PlakatKKOrElseRiba2014

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja